Bedste elselskaber i Danmark

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Hvem er de bedste elselskaber og hvordan finder du af, om prisen er den helt rigtige? Når du skal vælge den bedste elleverandør, kan der være flere overvejelser. Både til hvor tit elregningen skal betales og der kan være visse fordele, hvis du er er ejer af en elbil. 

Bedste elleverandør med månedlig betaling

Der kan være flere grunde til, at flere kigger efter elselskaber med månedlig betaling. Det kan blandt give større gennemsigtighed, og et bedre overblik i familiens samlede budget, der reducere den gennemsnitlig strømpris.

Hent 3 GRATIS tilbud på elaftale HER

Du skal være særlig opmærksom på, at denne type service ikke er gratis og selskabet ofte tager et lille gebyr på cirka 20 kr. pr. måned. Hos nedenstående udbydere kan du betale din regning hver måned.

Bliver prisen med månedlig betaling højere?

Nej, prisen på din strøm forbliver den samme, uanset om du betaler din elregning månedlig eller kvartalsvis. Administrationsgebyret bliver højere, fordi der lægger mere arbejde i at fakturere kunder hver måned, frem for hvert kvartal eller halve år. Prisen for månedlig betaling er på cirka 20 kr. 

Kan du selv vælge elselskab?

Ja, det kan du og det koster ikke noget at skifte elselskab. Kort fortalt kan du frit skifte mellem alle de selskaber du ønsker fra dag til dag. Det tager ikke lang tid, og overflytning bliver klaret mellem selskaberne. Der kan periodevis være travlt, og derfor kan der forekomme ventetid og at behandlingstiden være længere.

Elselskaber i Danmark med fastpris 

Lidt over halvdelen af den danske befolkning har en fastpris aftale. Denne aftale gør, at din elpris er låst over en længere periode, som kan være kvartalsvis eller hver halve år.

Uanset om du vælger at oplade bilen om natten eller vaske tøj om dagen, så pris for at bruge strøm nøjagtigt den samme. Kort fortalt, bliver du afregnet ud fra en fast elpris for hver kilowatt time du bruger.

Elselskaber i Danmark med variabel pris

Den variable udgave er meget anderledes model, da det er her du skal være særligt opmærksom på, hvornår du skal bruge strømmen. I det elpriserne er steget voldsomt, er der er for mange mennesker gået sport i at tjekke prisen på el flere gange dagligt.

Hvis du skal opnå billig el, kommer du ikke udenom daglige pristjek. Især her kan du spare på elregningen om natten, fordi strømpriserne i nattetimerne periodevis kan være meget lave.

Har de bedste selskaber også de bedste aftaler?

De bedste elselskaber i Danmark kan have gode abonnementer, der forudsætter at prisen flere gange daglige skal tjekkes. Eller det kan være omvendt, hvor de tilbyder en fast og stærk konkurrencedygtig pris.

Faktum er, at hvis din elaftale ikke passer til din hverdag, så er medlemskabet ligegyldigt, hvis det på lang sigt ikke hjælper dig med at spare penge på dit elforbrug. Alle elselskaber er forskellige og der opfylder forskellige behov. Det er fornuftigt og klogt at læse alle medlemsfordelene inden du vælger elselskab, da du som kunde ønsker at få den bedste aftale i hus. 

Nedenunder har vi samlet de bedste elselskaber her og nu, hvor vi fremhævet de vigtigste punkter, som hvert elselskab kan tilbyde dig som kunde.

Jysk energi

 • Bedste bedømmelse på trustpilot 
 • Gavekort hvis du skaffer nye kunder
 • Mulighed for fibernet 
 • 4 elprodukte

NRGI

 • Nr. 2 på trustpilot
 • 2 elprodukter
 • Medlemsfordele 
 • Pakkeløsning til elbiler

Nettopower

 • Gode kundeanmeldelser 
 • Naturgas leverandør 
 • Grøn strøm
 • Markedets bedste priser

Norlys

 • Introtilbud til nye kunder
 • Ingen binding 
 • Mulighed for internet, tv og streaming 
 • Få en komplet ladeløsning til el og hybridbil

AURA Energi

 • Fremragende anmeldelser på trustpilot
 • 2 elprodukter 
 • Pakkeløsninger til internet, tv og streaming
 • Ladeløsninger til elbiler

Natur-energi

 • Branchens mest bæredygtig brand
 • Grøn strøm til skarpe priser
 • Gode anmeldelser på trustpilot 

OK

 • Høj score på kundetilfredshed
 • Konkurrencedygtige elpriser
 • Mobiltelefon abonnementer
 • Coop bonuskort 

Modstrøm

 • Introtilbud til nye kunder
 • Variabel pris med app overvågning 
 • Pakkeløsninger til varmepumper
 • Pakkeløsninger til elbiler 

EnergiFyn

 • 4 elprodukter 
 • Løsninger til fibernet og varmepumper
 • Komplet ladeløsninger til elbiler
 • Naturgas leverandør 

[ARPrice id=106]

Hvilken elleverandør skal jeg vælge?

Listen over de bedste elselskaber i Danmark er lang, men det behøver ikke være mere kompliceret end højest nødvendigt at skifte elselskab. Som ny kunde kan du på forhånd “skrotte” 50% af el leverandørerne. Men hvordan kan dette lade sig gøre? 

Bor du f.eks. i en lejebolig, rækkehus eller hus, hvor du ikke har egen parkering, er der hverken grund til at kigge efter selskaber med de bedste tilbud med pakkeløsninger til varmepumper eller elbiler. Der er også elselskaber med både fibernet løsninger og mobiltelefonabonnementer.

Ser du bort fra alle disse ting, bliver listen forkortet og du kan i stedet koncentrere dig om at finde de bedste elselskaber med de helt rigtige produkter, der opfylder dine behov.

8 ting du skal tænke over, når du skifter elselskab 

Det er smart at have flere overvejelser i baghovedet, inden du siger ja tak til en ny elaftale. Det kan være du lige er faldet over en god reklame på internettet eller i fjernsynet, men hvor mange mennesker ikke kan læse alt det med småt. Her får du 8 gode råd til, hvad du skal tænke over.

1. Er den nye aftale et introtilbud?

I disse tider er nye kunder guld værd for elselskaberne. Et introtilbud kan virkeligt lyde godt, men hvordan ser aftalen ud, efter intro tilbuddet er overstået? Du skal sørge for at læse den ny elaftale grundigt igennem, så du ikke risikere at stå med dyr strømpris end den gamle, når tilbuddet er slut.

2. Lær dit strømforbrug af kende 

Selvom det kan lyde som en kedelig og sur disciplin, så er det at kende sit elforbrug et af de stærkeste parametre, når du skal ud finde et nyt elselskab. En afklaring og gennemsigtigt af familiens forbrug er guld værd, fordi det vigtigt for dig som kunde at vide, om du skal kigge efter en fastpris aftale eller variabel pris aftale.

3. Er din nye aftale bedre end nuværende?

Tænk altid over hvorfor du ønsker at udskifte dit nuværende elselskab. Hvis dit forbrugsmønster har ændret sig gennem tiden, er det altid en god idé at kontakte din nuværende eludbyder for at høre, om du evt. kan skifte over til et andet elprodukt med grøn strøm og grøn energi.

Det kan være du i mellemtiden har fået elbil, og har behov for en samlet pakkeløsning. Der er nemlig flere af de bedste elselskaber, der både har løsninger til elbiler og varmepumper.

4. Har elselskabet en app til din smartphone?

Næsten alle har en smartphone på sig med internetforbindelse. Det er altid hurtigere og væsentligt nemmere, at tjekke dit forbrug og dagens elpriser fra en smartphone.

Det kan betyde rigtig meget i hverdagen for mange familier, hvis man på vej hjem fra arbejde eller når børnene skal hentes fra børnehaven, lige kan tjekke dagens elpris og planlægge efter, hvornår ellen er billigst.

5. Tjek gebyrer og omkostninger

En vigtig detalje som mange kunder overser, er de såkaldte “skjulte” gebyrer. Et gebyr kan være, hvis du f.eks. ønsker at betale for strømmen månedligt frem for kvartalsvis. Et gebyr kan også være pålagt, såfremt du ønsker at træde ud af elaftalen før tid.

Et tredje eksempel kan være at elselskabet har indført et administrationsgebyr. Her er det vigtigt som kunde at få oplyst, hvad sådan et gebyr dækker over, og dette har du krav på at få på skrift.

6. Tjek kundeanmeldelser

Gå altid ind på trustpilot.dk eller de sociale medier. Her vil der være mange gode og relevante anmeldelser at finde over hvert enkelt selskab. Husk også at her støder du ind i mange “brokke” anmeldelser af kunder, der er er utilfredse med alt, uanset hvad der er forsøgt gjort. Vær derfor altid velovervejet og dan dit eget indtryk af elleverandøren.

7. Få dokumentation på alle aftaler

Det kan lyde meget gammeldags at få alt ned på skrift. Husk at mundtlige aftale over telefonen ikke er bindende, og du kan derfor ikke gøre krav, hvis der opstår tvivl om elpris aftale eller abonnements indhold. I princippet er mundtlige af samme status som de skriftlige, men en mundtlig aftale kan være svære at bevise.

8. Hvor længe er du bundet til selskabet?

Et elselskab må højst binde dig på en elaftale i 6 måneder. Du kan muligvis opsige din aftale i bindingsperioden, men det er som regel ikke gratis og der skal betales et gebyr, før du kan træde ud af aftalen.

Hvis du ønsker at opsige din elaftale, kan det som regel opsiges med løbende måned + 1 måned. Før du opsiger dit abonnement, så hav altid en plan b, hvis planen pludseligt ændre sig eller der sker ændringer. Bare så du ikke risikerer at stå uden strøm.