Billig el

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Strøm, elforbrug og billig el, er en nødvendighed, det gælder både når vi tænder for vores fjernsyn, vasker vores tøj, holder vores fødevarer kolde, og når vi skal bruge vores computer eller Ipad.

Altså er det i dag svært at komme igennem hverdagen, helt uden at bruge strøm, hvilket giver god anledning til, at finde frem til hvornår og hvor billig strøm og grøn strøm er billigst. 

De fleste af os er efterhånden blevet bekendt med, at priserne på el, svinger mere eller mindre hele tiden. Det ændrer dog ikke på, at el for langt de fleste mennesker, er en naturlig del af hverdagen, hvorfor det i dag er vigtigt at finde den el der er billigst, når vi har brug for strøm, og dermed spørge sig selv; hvor køber jeg den billigste el?

Elforbrug og billig el

Vi kommer som sagt ikke uden om, at det er ganske vanskeligt at komme igennem hverdagen, hvis vi ikke kan bruge strøm. Men for mange er det også blevet en dyr omkostning, hvorfor det er en god ide at finde ud af at stille sig selv det spørgsmål, hvor køber jeg den billigste el henne? 

Hvornår er strøm billigst? 

Elforbrug og billig el er bestemt blevet et meget omtalt emne i tiden, og det med god grund, for priserne er absolut skudt i vejret. Ofte er der billig el om natten, men alligevel er dette ikke noget, du helt kan regne med. 

Hent 3 GRATIS tilbud på elaftale HER

Der findes tidspunkter på døgnet, hvor el er dyrest. Det er ofte i de perioder, hvor de fleste mennesker er hjemme. Mellem kl 17-20 er der en meget høj belastning på elnettet, da flest mennesker bruger strøm til at lave aftensmad, se fjernsyn, vaske tøj og have lyset tændt derhjemme. Alt dette er med til at give nogle høje priser.

Efter kl 21 begynder priserne som regel at falde igen, hvilket giver god anledning til at tænke over at fordele forbruget ud over hele døgnet. Hvor meget 1 kWh koster, ændrer sig hele tiden, den styres af markedsprisen, og vil variere efter udbud og efterspørgsel. 

Vind og vejr påvirker din pris

Vores adfærd og vores forbrug af el, påvirkes i høj grad af vejret udenfor. Hvis det regner og blæser, er der gang i vindmøllerne, og det er med til at prisen på strøm bliver lav. Der er derfor god grund til at glædes over det danske efterårsvejr, det betyder nemlig at priserne på strøm bliver billig. 

Vil du spare penge, når det kommer til strøm, kan du tjekke forskellige apps. Her vil du hurtigt kunne se, at du ofte kan få billig el om natten eller skifte elselskab.

Sørg for at tjekke din nuværende elpris

For at vurdere om hvordan du finder en god pris på el, er du nødt til at vide, hvor meget du betaler i dag. Mange elselskaber laver en årsopgørelse, hvilket gør det muligt for dig at se hvor meget du brugte sidste år. 

Vil du have en god pris, når det handler om el, kan du søge et et billigt elselskab med lav kWh pris, og på den måde reducere dine faste udgifter årligt. Det kan desuden være effektivt, at kontakte flere forskelligere udbydere med henblik på den bedste strømpris.

Er du ejer af en elbil eller plugin-hybrid, skal du huske at opladning af elbil kan gå hen at blive en temmelig dyr affære, hvis du har valgt den forkerte elaftale

Fast eller variabel pris?

Inden du arbejder videre i din sag, for at finde billig strøm og grøn strøm, bør du overveje hvor villig du er, når det handler om prisen på strøm. Der findes ialt to typer af aftaler; fast og fleksibel pris. 

Vælger du at have en fast pris, betaler du en fast kWh-pris. Det betyder at du altid er bekendt med dine udgifter i forhold til strøm, hvilket også betyder tryghed i forhold til dit budget. Vil du hellere udnytte elmarkedet fuldt ud, skal du i stedet vælge en fleksibel pris. Fleksibel pris betyder at du er nødt til at finde ud af, hvornår strømmen er billigst – hvilket ofte er om natten – og det bør du udnytte.

Sammenlign elpriser

Om du skal vælge det ene eller det andet, er selvfølgelig op til dig og dine personlige præferencer. Du kan med fordel sammenlign elpriser, og på den måde finde frem til hvor køber jeg den billigste el, hvis du vil være sikker i din sag. 

Hvad med den grønne strøm?

Går du op i miljø og den bæredygtige tankegang, bør du vælge den grønne strøm. Grøn strøm er strøm der er udvundet fra vindmøller eller solceller, eller i nogle tilfælde, aftaler der indebærer opførelse af en ny skov eller lignende.

Tilbyder et elselskab sådanne ordninger, kan du se ordningen der er markeret med et eller to grønne blade. 1 blad betyder at strømmen er 100% baseret på vedvarende energikilder, 2 grønne blade det samme, men her er der også foretaget yderligere klimatiltag, eksempelvis er der plantet nye træer. 

Billig el tidspunkt – hvornår er el billigst?

Når det handler om at finde et billig el tidspunkt – hvornår er el billigst, gælder det om at holde et vågent øje på priserne. Mange vil, når de er ude og handle dagligvarer, have en tendens til at gå efter de varer, hvor der er mest at spare. 

Hent 3 GRATIS tilbud på elaftale HER

Derfor er der også mange der, inden de køber ind, sætter sig ned for at finde frem til hvilke produkter, der er de billigste. Nøjagtig det samme gælder for el, for her er der også stor forskel på hvad billig strøm og grøn strøm koster. 

Er du på udkig efter den billige strøm, kan du med fordel gå efter disse tre ting: 

  • Nogle elselskaber har et introduktionstilbud du kan tilmelde dig, men sørg for at skifte før tilbuddet udløber
  • Find et elselskab med den laveste kWh-pris
  • Du kan vælge en aftale med et lavt abonnementsgebyr eller et helt uden
  • Skifte til varmepumpe, hvis du har et oliefyr eller fyr med naturgas

Faq – ofte stillede spørgsmål om EL

Hvad tid på natten er el billigst?

Elprisen er lavest om natten mellem kl. 00.00 og 06.00. Prisen på strøm falder efter kl. 22.00 og hvis det blæser i flere dage, kan man få billig el.

Hvornår er el billigst?

Det er typisk om natten mellem kl. 00.00 – 06.00 og i weekenden. Det kan godt betale sig oplade elbilen og vaske tøj i weekenden.

Indhold til denne artikel og kildeangivelser opdateres her:

  • Norlys.dk – Sådan finder du den bedste elpris
  • Aura.dk – Sådan finder du en billig elaftale
  • Tænk.dk – Sådan sparer du penge på elregningen