Billig elselskaber i Danmark

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Valg af billig elselskaber i Danmark, kan som privat forbruger være en jungle at finde rundt i. Som forbruger har du et frit valg af elselskab og det er ikke nemt, når det er så mange valgmuligheder.

I denne korte guide kan du få det et indblik i, hvordan du vælger den bedste elselskab, der skal levere el til din bolig.

Hvilken elselskab har jeg?

Du skal gå ind på disse hjemmesider, og her skal du indtaste din privatadresse. Du kan også få adgang til måledata, der kan give dig en indikation på hvordan dit forbrugsmønster ser ud. Dit forbrugsmønster vil være med til at bestemme, hvilken løsning du skal vælge.

Gå til eloverlblik.dk og danskenergi.dk

Ønsker du at l vide hvilken elselskab du har som udbyder, skal du finde din seneste elregning. Har du ikke din elregning, kan du gå ind på hjemmesiden eloverblik.dk, hvor du skal bruge MitID til at logge ind. Her kan du finde alle relevante oplysninger på dit elselskab. 

Hvem laver strømmen?

Den grønne energivenlige strøm bliver produceret gennem vindmølle kraftværk, mens andre kraftvarmeværker strøm bliver hentet fra f.eks. Tyskland eller Sverige. Strømmen leveres direkte gennem netkabler, der typisk ligger gravet langt nede i jorden.

Hent 3 GRATIS tilbud på elaftale HER

Det er desuden strøm producenter, som laver strømmen og har et samarbejde med et lokalt netselskab i dit nærområde, som sørger at trække strømmen og montering af kabler.  

Sammenligning af billigt elselskab 

Det er klogt at sammenligne priser på billige elselskab i Danmark, så du effektivt kan danne dig et indtryk af hvert enkelt eludbyder og se hvilket tilbud, der passer bedst til dit behov.

Det kan være fristende at gå efter et introduktionstilbud, men inden du siger ja tak til tilbuddet, så husk at læse abonnement betingelserne. Her kan der være krav til bindingsperiode eller en fast månedlig abonnementspris.

Skift vaner og vaskemaskine

Mange mennesker har en ugentlige vaskedag og det kan være dage, hvor det bedre kan betale sig at starte vaskemaskinen, fordi elprisen kan være billigere og hvis det ikke haster. Det er heller ikke altid nødvendigt at vaske alt dit tøj på 40 grader og i mange tilfælde kan du nøjes med at vaske på 30 grader.

Sådan en lille ændring kan på langt sigt betyde en reducering af elforbrug og som godt kan betale sig, især med de høje strømpriser, Hvis din maskine er af ældre dato, bør du kraftigt overveje at udskifte din gamle vaskemaskine, da hurtigt kan gå hen at blive en strømsluger.

Største elselskaber i Danmark

Der er 45 forskellige selskaber i Danmark, og du kan helt frit vælge hvem du vælger at indgå en elaftale med. Faktisk er det hverken svært eller tidskrævende, at skifte elselskab.

Ofte kræver det kun du rette henvendelser hos den eludbyder, du ønsker at oprette en aftale hos og så sørger medarbejder for alt det praktiske kommer på plads.

Faq – ofte stillede spørgsmål om EL

Hvem er Danmarks største elselskab?

Her kan nævnes Velkommen, OK, Norlys og Modstrøm som er nogle af de største energiselskaber.

Hvem er Danmarks billigste elselskab?

Kig først på dit forbrug af el, tag herefter stilling til hvilken strømaftale du gå med. Hold øje med el til indkøbspriser og grøn strøm, hvor du ikke betaler skjulte gebyrer.