Billig strøm

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Billig strøm kan være nødvendigt i mange familier, fordi prisen på strøm de seneste par år er steget voldsomt. Er du en større familie med flere end 2 hjemmeboende børn, er valget af en billig strømleverandør vigtigt, hvis husstandens samlede udgift til el skal holdes nede.

Sådan får du den billigste el

Før du kan spare penge på din kommende elregning, bliver du nødt til at kigge på dine daglige vaner, hvis dit mål er opnå billige elpriser. Det er ikke utænkeligt, at både skulle vaske familiens tøj om natten, eller oplade din elbil om natten.

Hent 3 GRATIS tilbud på elaftale HER

Rigtig mange mennesker spørger ofte om “billig strøm hvornår?” og dette kan du også få ved at følge et par gode huskeregler.

  • Indhent et introduktionstilbud, gerne flere da du dermed får et bedre overblik
  • Se efter den laveste kWh pris
  • Undgå dyre abonnementsgebyrer 
  • Undlad “klat opladning” af din elbil
  • Flyt dit elforbrug til de mørke timer

Hvordan finder jeg den billigste strømleverandør?

Dit samlede strømforbrug er vigtigt at kigge på, når valget falder på den billigste elleverandør. For der kan være forskel på om du skal have en fast pris eller variabel pris. Det er markedsprisen der bestemmer, hvornår du kan få den billigste el.

[ARPrice id=106]

En variabel elaftale kan være en rigtig smart at gå efter, fordi blandt andet kan opnå billig strøm om natten og oftest i weekenden, hvor det i de tidlige morgentimer både kan betale sig at vaske og tørre tøjet.

Billig strøm om natten

Såfremt det kan lade sig gøre og hvis du har mulighed for at oplade bilen og klare vasketøjet om natten, bør du i disse tider satse efter den strategi. Ved at du følger denne strategi opnår du billigt el i en meget lang periode i løbet af døgnet, hvilket på sigt kan mærkes på elregningen.

Hvem er det billigste elselskab i Danmark?

En billig strøm leverandør kan f.eks. være Modstrøm, Norlys eller OK. Elselskaberne tilbyder nemlig forskellige elaftaler og som ny kunde er det muligt at få et introtilbud, og herefter opsige din nuværende aftale, hvis du tilfreds med din nye strøm leverandør.

Det er en god idé at undersøge strømleverandør på trustpilot, hvor du kan folks anmeldelser og først herefter tage stilling til hvem du skal vælge. Et andet godt råd hvis du leder efter den billigste el, er at sammenligne elpriser.

Strøm leverandør med grøn strøm

Grøn strøm er kendetegnet ved mindst mulig udledning af CO2, der påvirker vores klima og miljø negativt på lang sigt. Denne type strøm bliver udelukkende produceret ved hjælp af vind- eller solenergi.

Det er ikke alle steder du har mulighed for at indgå en grøn elaftale, og det skal stå klart og tydeligt, hvis et elselskab i Danmark tilbyder denne mulighed.

Er et billigst elselskab det bedste valg?

På papiret kan en strømleverandør se meget tiltalende ud, hvor kWh prisen bliver holdt nede på et niveau alle kan være med på. Det er vigtigt at du er opmærksom på at læse alt det med småt, for her kan der være en længere binds periode og evt. et abonnementsgebyr, der i princippet “spiser” besparelsen op på længere sigt.

Derfor skal du altid være læse betingelserne igennem 2 gange, før du siger ja tak til de godt eltilbud. Det er blandt andet derfor, at det er en god ide at indhente mindst tre forskellige tilbud og sammenligne de bedste elselskaber.

Brug altid din sunde fornuft 

Uanset om du søger efter en leverandør af billig strøm, eller binder dig til en fastpris aftale, skal du altid sætte dig i hvordan sådan en elaftale er bundet op. Du skal først kende til dit strømforbrug i husstanden, og din årlige kWh forbrug.

Derfor skal du også se efter en oprindelsesgaranti, som er et certifikat der bliver udstedt Energinet, hvor du kan være 100% sikker på, at den strøm du får leveret i boligen er klimavenligt.

Faq – ofte stillede spørgsmål om EL

Hvilket selskab er billigst med strøm?

Der er billige elselskaber som Norlys, Modstrøm og Velkommen. Alle strøm leverandører kan tilbyde billig strøm, men ultimativt afhænger den bedste aftale af dit forbrugsmønster og behov.

Hvornår er strøm billigst?

El er billigt i nattetimerne fra kl. 00.00 – 06.00 i hverdagen. I weekenden kan strøm være billigst gennem hele dagen. På grund af prisudsving, både dagligt og i løbet af døgnet, skal du holde øje med strømpriser.

Hvem leverer billigt strøm?

Det gør mange af de store elselskaber som Modstrøm, Norlys og Velkommen. Du kan spare på elregningen ved at skifte din elaftale.

Hvor får jeg billigst strøm?

Grøn strøm er billigst, og det kan betale sig at sammenligne elpriser hos Danmarks største strøm leverandører.