Billigste el

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Der er meget fokus på el priser lige for tiden – og med god grund – for el priserne er højere end nogensinde før.

Samtidig er de fleste husstande i Danmark ret afhængige af el til deres el artikler i hjemmet. Det er derfor mere relevant nu end nogensinde før at se på, hvordan du får den billigste el i hjemmet.

Hvilke el artikler bruger meget strøm i hjemmet?

Du har garanteret en del el artikler i hjemmet, der sluger en masse strøm. Det kan f.eks. være dit fjernsyn, din computer, din kaffemaskine eller dine lamper. Mange af disse el artikler er dog nødvendige for at du kan opretholde din hverdag.

Det betyder imidlertid også, at du ikke kan komme uden om at bruge strøm. Det er derfor meget relevant at se, hvordan du kan få den laveste kWh pris og hvordan du kan udnytte dine el artikler på bedst mulig vis. Du kan skifte elselskab med enten fastpris eller varibel pris.

Sluk for dine el artikler, når de ikke er i brug

Det er selvfølgelig åbenlyst, at du kan spare penge på din elregning ved at slukke for dine el apparater, når de ikke er i brug. Dog kan det nemt blive til en forglemmelse i en travl hverdag, hvor der er så meget andet der fylder. Det er derfor en god idé at slukke kaffemaskine, når den ikke er i brug og kun have det nødvendige lys tændt. 

Du kan spare penge på led belysning

Der er desuden mange tiltag du kan igangsætte for at spare penge på din elregning. Du kan blandt andet skifte din belysning, hvis du ikke har led belysning i hjemmet. Hvis du eksempelvis har glædepærer i hjemmet, er det en mulighed at spare penge med led belysning.

Det skyldes, at en udskiftning fra glædepære til led pære kan give en besparelse på op til 78%. En besparelse beror dog altid på en konkret vurdering og det er derfor ikke muligt at vide, hvor meget du helt præcist kan spare før du giver det et forsøg. En ting er dog sikker – du kommer helt sikkert til at reducere din elforbrug med led belysning.

Hvornår er el prisen lavest?

Hvis du har en fastpris-aftale for strøm gennem dit elselskab, afhænger din el pris ikke af udbud og efterspørgsel efter strøm. Hvis du derimod har en variabel el pris, er det meget relevant for dig at vide, hvornår og hvordan du opnår billig el.

Hent 3 GRATIS tilbud på elaftale HER

Som hovedregel er el prisen dyrest, når flest har brug for den. Det betyder som hovedregel, at den er dyrest mellem kl. 17-20, da mange har brug for strøm til opvaskemaskine, komfur, ovn og tøjvask på dette tidspunkt.

Hvis du skal spare penge og gerne vil have den billigste el pris, bør du derfor bruge strøm udenfor spidsbelastningstidspunkterne. Efter kl. 21 falder el pris oftest og du bør derfor vente til dette tidspunkt med at bruge strøm eller oplade elbilen.

Din el pris påvirkes af vind og vejr 

Hvis du har en variabel el pris påvirkes din elregning af vind og vejr. Det skyldes, at en del af vores strøm kommer fra vindmøller, som kun fungerer, når det blæser. Du får derfor den billigste el ved at bruge strøm de dage, hvor det blæser meget udenfor.

Find det billigste elselskab

Det er ikke uden betydning, hvilket elselskab der leverer din strøm. Du kan derfor med god grund undersøge det billigste elselskab, der kan levere strøm til dit område og lave en el pris aftale med dem. Det er dog vigtigt at være opmærksom på el prisen på lang sigt for de forskellige elselskaber, da nogle elselskaber kører med introtilbud mv., som jo ophører på et tidspunkt.

Du kan få den bedste el pris gennem en række forskellige initiativer. Du kan f.eks. kigge på dine el artikler, og se om du kan skrue ned for nogen af disse eller helt slukke for dem. Samtidig kan du spare penge med led belysning i dit hjem.

Du kan også udnytte strømmen, når den er billigst, hvis du har en variabel el pris aftale eller sørge for at bruge strømmen, når efterspørgslen er mindst og vinden blæser.

Endelig kan du undersøge de forskellige eludbydere og sammenligne elpriser på markedet.