Billigt elselskab

Denne side indeholder reklamelinks

Spar penge med et billigt elselskab

Denne side giver et overblik over et billigt elselskab af grøn strøm, og hvad du bør vide inden du opretter en ny aftale. Alt information om el henvender sig til private husstande med et strømforbrug, som svarer til cirka 100.000 kilowatt timer pr. år. 

De to mest kendte elprodukter er “fastpris” hvor kunden på forhånd kender prisen i en given periode. Den anden type er “variabel pris” hvor prisen løbende ændrer sig i en given periode, hvor pris er sat efter udbud og efterspørgsel på elmarkedet.

Billig strøm

På denne side kan du få hjælp til elpriser og strømpriser i hele Danmark. At finde den bedste el aftale kræver det, at du har et godt overblik og overskud til at sammenligne og finde den bedste elpris til dit forbrug.

Da vi alle er forskellige, så har vi også forskellige behov for hvilken aftale der er bedst for den enkelte husstand. Om du skal oprette en fastpris el aftale eller variabel afhænger af mange faktorer, og på denne side kan du få et indblik i elpriser i Danmark.

Billigste elselskab 2023

Strøm er noget vi alle bruger, endda på daglig basis, og for langt de fleste af os, er det en del af hverdagen, man absolut ikke kan undvære. Vi bruger strøm så snart vi tænder for tv’et, så snart vi bruger vores telefon – ja hver eneste gang vi tænder en stikkontakt i huset, bruger vi strøm. Dette er med til at give anledning til at spørge sig selv; hvad koster det at skifte elselskab og hvad kan jeg gøre for at slippe for en stor regning.

Derfor er det heller ikke helt ligegyldigt, når det handler om pris, og hvad vi i den sidste ende ender med at betale når regningen kommer, for hvornår er strømmen billigst? Valg af det billigste elselskab og selve prisen på strøm, er i høj grad blevet noget mange af os danskere går op i.

Samtidig giver det også god anledning til, at finde frem til, hvordan man kan spare penge på el, og dermed også finde frem til, hvem er det billigste elselskab, så du kan spar penge med et billigt elselskab.

Spar penge på det billigste elselskab

Du kan i første omgang kigge på dit forbrugsmønster, og planlægge din hverdag ud af hvordan elpriserne ser ud time for time. En af de bedste råd er, at omstille sig til den billigste elpris. Det kan f.eks være at vaske tøj eller lade opvaskemaskinen køre om natten eller tidligt om morgenen.

Dertil er der mange penge at spare årligt ved at vælge den bedste elaftale. Der er en stor forskel på den billigste og dyreste aftale, og det kan godt betale sig at sammenligne elpriser.

Valg af billig el

Det er ikke tilfældigheder, der afgør om hvad 1 kWh koster og hvordan priser bliver fastsat. Den pris du skal betale for strøm afhænger af en række faktorer ved blandt andet.

 • EU politik 
 • Pris på kul og olie og naturgas 
 • Pris på CO2 kvoter
 • Vejrforhold
 • Økonomisk situation i Europa og Verden

År 2020 til 2022 har virkeligt været usædvanligt, som har påvirket elprisen vi aldrig før har set i Danmark. Forklaring er den konflikt mellem Rusland og Ukraine, hvor naturgas over flere omgange er blevet lukket permanent til Europa. Efterspørgsel på gas og kul fra Asien har tvunget prisen meget højt oppe, og dermed har udbuddet været væsentligt lavere i Europa. Samtidigt har klimaet også haft en massiv indflydelse, fordi Europa de seneste par år både har haft meget kolde vintre, enorm tørke om sommeren år med høje temperaturer og svage vindforhold.

Hvornår er strømmen billigst?

Når det handler om at spare penge på strøm, og finde ud af hvem er det billigste elselskab, samt hvornår er strømmen billigst, handler det om at finde frem til de tidspunkter på dagen, hvor el og strøm er billigst.

Oftest kan du få billig strøm om natten, men dette gælder dog ikke altid. Vejr og vind er en stor medspiller, når det handler om at få den billige strøm. Når det blæser udenfor betyder det, at der er gang i vindmøllerne og at disse kan producere en masse strøm. Lige præcis derfor er blæst godt, når det handler om at spare penge på din elregning.

Billig strøm tidspunkt på døgnet

Om sommeren kan solen i stedet være med til at generere en masse strøm, og det betyder også her, at priserne på el vil falde. Selvom vejr og vind har stor indflydelse på, hvor meget man skal betale for el, findes der en enkelt tommelfingerregel, hvis du vil spare penge på strøm.

Tommelfingerreglen er at priserne på strøm, ofte er billig om natten, hvorfor du kan få billig strøm om natten. Dette skyldes at de fleste mennesker ligger og sover, og derfor er elnettet ikke særlig belastet, hvilket betyder at priserne på strøm falder.

Hvilken elselskab er billigst?

Når det handler om at finde det billigste elselskab i Danmark, og finde frem til om du kan spar penge med et billigt elselskab, er der en række af faktorer der spiller ind. Prisen på el afhænger nemlig både af dit forbrug og behov, hvilket betyder at prisen på el i din husstand kan svinge meget, sammenlignet med andre husstande. Dermed ikke sagt at du kun kan få billig strøm om natten.

Billigste elselskaber i 2022

Har du valgt at skift til et billigt elselskab, vil det abonnement du har tegnet på din aftale, være med til at bestemme, den pris du betaler for strøm i huset. Her har du mulighed for at vælge mellem to forskellige; en variabel og en fast månedspris.

Vælger du at have en fast pris på el, betaler du hver måned, den samme pris for strøm uanset om strømmen er dyr eller billig, altså uden udsving. På den lange bane, kan denne løsning være den billigste, da du ikke vil opleve en svingende pris, som du til gengæld vil gøre, hvis prisen på strøm er høj.

Vælger du i stedet en variabel pris, er det nødvendigt at holde godt øje med priserne. Der er tidspunkter på døgnet hvor du kan få billig strøm, og denne er værd at udnytte, hvis du har tegnet et abonnement med en variabel elpris.

Hvad koster det at skifte elselskab?

Vil du spare penge, kan du med fordel vælge at skift til et billigt elselskab. Lige siden 2003 har det været op til den enkelte husstand, at vælge hvem der skal levere strømmen til husstanden, og det handler i bund og grund om valg af det billigste elselskab. Det gælder hvad enten der er tale om boligejer eller lejer. Er man lejer, vil dog oftest være udlejer der står herfor.

Det er altid gratis at skifte elselskab, men man skal dog være opmærksom på, at der hos nogle selskaber er en binding på enten 3 eller 6 måneder. Når bindingsperioden er ophørt, kan du finde en ny strøm udbyder, og oprette dig hos dem. Herefter vil de klare resten for dig, det eneste der nu skal gøres er, aflæsning af din eltavle.

Skift til ny og billigere eludbyder

Skal du have et nyt elselskab, er det vigtigt at du finder ét, der kan matche dig og dit behov, når det handler om strøm til din husstand. Alene af den grund, er det også vigtigt at du finder frem til, hvad det er der er vigtigst for dig.

Her får du 5 punkter til, hvordan du selv kan vurdere hvad der vigtigst for dig. På den måde bliver det nemmere, når du skal vælge det endelige selskab.

 • Punkt 1

I forhold til balancen mellem kWh og selve abonnementsprisen, har dit forbrug meget at sige når det handler om pris. Du bør altså tage stilling til, om dit forbrug er højt eller lavt.

 • Punkt 2

Er du risikovillig, når det handler om at vælge pris på dit abonnement? Du kan både vælge en variabel eller fast pris – om du skal vælge det ene eller det andet, handler om temperament og behov.

 • Punkt 3

Vil du have et abonnement på din elpris? Vælger du at tegne et abonnement, skal du udover en prisen pr. kWh, betale et gebyr på dit abonnement.

 • Punkt 4

Vil du gerne føle dig tryg, når det handler om priserne i forhold til el? Vil du gerne benytte dig af eventuelt support eller kundeservice, når det handler om dit forbrug. Så skal du vælge et selskab, der har fokus på dette.

 • Punkt 5

Har bæredygtighed og miljø stor værdi hos dig, så kan du med fordel vælge et selskab med fokus på den grønne strøm. Måden hvorpå du kan se, om selskabet tager stilling til miljøet, er ved at se efter de grønne blade. Klimavenligheden vises nemlig ved, at selskabet enten har ét grønt eller 2 grønne blade.

Hvad betyder de grønne blade?

I 2020 blev der indført en ordning for den grønne strøm. Ordningen blev vedtaget af forbrugerombudsmanden, og havde til formål at sikre gennemsigtighed, når det handler om grøn strøm til forbrugeren.

Ordningen er mærket med grønne blade, alt efter hvilke kriterier det enkelte elselskab opfylder. Finder du strøm, der er markeret med et enkelt blad, betyder det at strømmen er produceret af 100 % vindenergi – altså vedvarende energi.

Er der 2 grønne blade, er den grønne strøm stadig produceret af vedvarende energi. Men her er der taget yderligere tiltag, for at begrænse CO2-udledningen.

Hvordan skal jeg læse min elregning?

Priserne på el fra dit elselskab er fastsat af den danske lovgivning, der er dog undtagelser. Disse er de aftaler der er lavet på abonnement, hos de forskellige elselskaber. Når du tager et kig på din elregning, finder du en masse tal og forskellige udregninger, hvoraf det kun er omkring 12 % af hele regningen, der rent faktisk går til strøm. Resten af de mange tal, går til mange af de nødvendige afgifter, moms, dit abonnement og til transport.

Endnu en faktor der er med til afgøre, hvor meget du skal betale for strøm er, hvor i landet du bor. Billigst er priserne i Jylland og på Fyn, primært fordi at Danmark er forbundet med Tysk, Norge og Sverige, i ét samlet stort ledningsfællesskab.

At prisen er højere på Sjælland, skyldes at elselskaberne kun modtager el fra Sverige og Tyskland. Det vil sige, at når du tænder for et elektronisk apparat derhjemme, vil den strøm der strømmer ud gennem stikkontakten, enten komme fra vindmøller i Danmark, men det kan også komme fra kul i Tyskland, a-kraft i Sverige eller vandkraft fra Norge.

Sammenlign elpriser og spar penge 

Hvis du skal være sikker på, at få den bedste elpris på markedet skal du sammenligne og indhente flere forskellige tilbud på strøm. Prisen på strøm afhænger af flere faktorer, og om du vælger en fastpris eller variabel pris. Der er ulemper og fordele ved begge typer, og du kan gratis og uforpligtende hente et tilbud hos danske el-leverandører.

Det er ikke svært at sammenligne elpriser og ofte tager det kun 5 minutter at udfylde en formular, og resten af oplysningerne kan indhentes af elselskabet. Med andre ord så er det ikke svært sammenligne de billigste elpriser på det danske marked.

Hvor går penge til de høje elpriser?

Der er mange kunder som undrer sig over, hvem der tjener penge på de voldsomme høje elpriser. “Spotprisen” af el indkøbes af den store Nordpool elbørs, og prime for strøm ændres time for time, og afhænger af mange ting. Det korte er, at de danske energiselskaber ikke tjener penge på de høje elpriser. Idet elafgiften og moms stadigvæk er den samme, så er det staten der høster fortjenesten af de høje priser i Danmark.

Liste med billigste elselskaber 2022

 1. Modstrøm
 2. Nettopower
 3. Norlys
 4. Velkommen 
 5. Gasel
 6. Energifyn
 7. Tjenestetorvet
FAQ – Ofte stillede spørgsmål om el

Modstrøm og Nettopower har Danmarks billigste priser på variabel elpriser med et elforbug på 1.800 kWh pr. år. Du skal sammenligne elpriser for at få den bedste og billigste elaftale til dig behov.

Mellem kl. 00.00 – 06.00 er strømmen billigst, og i perioder allerede efter kl. 22.00. I weekenden kan elprisen være lav og derfor anbefales at få klaret alt vasketøjet i weekenden.

Ja, elprisen er lavere i weekenden og især fra søndag morgen kl. 06.00, hvor du kan spare 50% på elprisen i forhold til hverdagen.

For mange familier vil elaftale med varibel pris være billigst, fordi man både kan oplade elbilen og vaske tøj sent på aftenen eller natten til en billigere elpris. Du kan også gå efter en eludbyder med lav fastpris aftale ved at sammenligne strømprisen.

Det er flere gode og populære elselskaber med billig strøm. Her kan nævnes Modstrøn, Nettopower, NRGI, Norlys og Gasel.