Elforbrug

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Det er vigtigt at kende til dit elforbrug, og det kan jævnligt være en god idé at sammenligne sit strømforbrug med andres.

Det er både sundt og fornuftigt, at kigge lidt indad på ens vaner, for at se om forbruget af el kan justeres. På den måde kan du hurtigt finde ud af, om du har et overforbrug af el eller om du ligger gennemsnitlig i elforbrug.

Hvad er et normalt elforbrug for en husstand?

Hvad er normalt elforbrug for en gennemsnitlig dansk familie? Det kan helt naturligt være ret forskelligt og det helt afgørende, om hvor mange man bor sammen i boligen og antallet af kvm2 har også en stor indflydelse, når vi taler en husstands elforbrug. 

Hent 3 GRATIS tilbud på elaftale HER

Elforbruget kan ligge meget forskelligt, og hvor mange mennesker der bor i boligen, har en kæmpe indflydelse på forbruget. Det har også en stor betydning, hvordan familiens forbrugsmønster ser ud, og hvor gode vaner hver enkelt familie har. Her kan får en du liste med hvilke faktorer, der kan påvirke en husstands årlige strømforbrug.

Er der flere gamer computere i huset?

Hvor mange timer i døgnet er fjernsynet tændt?

Bliver lyset slukket efter brug?

Hvordan ser energimærket på de hårde hvidevarer?

Hvor tit bliver der vasket tøj?

Bliver computeren slukket helt efter brug?

Alle disse faktorer kan have en stor indflydelse på familiens samlede elforbrug om året. Dertil kan det være smart at investere i en elspareskinne til især gamer PC, da denne type computere kan være en enorm strømsluger.

I sådan et tilfælde kan give god mening at udskifte til en bærbar computer, som har et væsentligt mindre elforbrug. Valg af elselskab har også en indflydelse, hvis du skal finde det billigste el på markedet, da elpriserne steg voldsomt i 2022.

Hvor mange kWh bruger en familie årligt?

Nedenunder kan du finde et link til en liste over et typisk elforbrug hos en familie. Listen er delt op alt efter om man bor i en lejlighed eller villa. For der er forskel på disse 2 boligtyper, og der skal man huske at tage højde for.

Derfor kan et normalt elforbrug svinge ret meget, og der skal ligeledes også tages højde for, om man har elbil med egen oplader og om boligens primære opvarmningsform er en varmepumpe eller fjernvarme.

Hvad er et normalt elforbrug?

Som man kan se på infografikken, så kan der være store forskelle på hvad en almindelig gennemsnitlig dansk familie bruger i strøm. Ofte tages der ikke højde for om, der er installeret oplader til elbil, eller om huset opvarmet med radiatorer, solceller eller en varmepumpe. For reducering at familiens årlige udgifter, er det vigtigt at foretage en ugentligt, hvis ikke et dagligt tjek af elpriser og se hvornår EL er billigst.

Tjek elpriser – Ugentligt eller dagligt?

Et af de bedste ting du kan gøre, er at sammenligne elpriser regelmæssigt for at opnå billig el, og dermed kan spare penge på din elregning. Men hvor ofte skal der foretages et tjek af strømpriser?

Hent 3 GRATIS tilbud på elaftale HER

Det kommer an på hvor ihærdig du er, og hvor vigtigt det er at vaske tøj på dagen, eller om du kan vente til når el er billigt. At tjekke elpriser dagligt kan i længden være en stor irritation, og på lang sigt vil langt de fleste opgive det, fordi kan bruges alt for lang til jagte billigt strøm. De fleste familier tjekker elprisen ugentligt, og det også et vi anbefaler herfra.

Hvordan regner man elforbrug ud?

Du kan skære et stort snit af dit elforbrug, hvis du generelt er særligt opmærksom på dit strømforbrug, og hvis du løbende energioptimere din bolig. Helt konkret skal du kende tallene på din elmåler og derefter sammenligne periodevis, for at se om det over tid har givet en effekt.