Energitjek af hus

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Det kan være et godt tidspunkt at få foretaget et energitjek af boligen, hvis du alligevel planlægger at renovere boligen. Det kan allerede være, at din bolig ikke er særligt godt isoleret, hvilket i sidste ende betyder, at dine varmekilder skal bruge ekstra energi for at opvarme huset, hvilke kan koste dig mange penge. 

Det er rigtig skidt for din økonomi, og der kan være tale om mange tusinde kroner årligt i ekstra udgifter til varmeregningen. Er din bolig fra før 1984, så kan du få et gratis energitjek, og det kan på langt sigt være det hele værd, at udskifte din energikilde.

Derfor anbefales et energitjek 

Det er aldrig for sent at energioptimere huset og slet ikke, hvis du planlægger at bo der i en årrække. Der kan være flere grunde til at få et tilbud på et energitjek af huset. Her har vi samlet en liste med alle fordele.

1.Du øger husets værdi, når du forbedrer husets isolering 

2. – Dit hus bliver meget interessant ved boligsalg

3. – Det er godt for husets energimærkning 

4. – Du reducerer din udgifter til el og varme 

5. – Boligen fremstår bedre og vedligeholdt 

6. – Du kan søge tilskud til energiforbedring 

7. – Du bliver gladere for din bolig

Kan jeg få et gratis energitjek af huset?

Ja, hvis dit hus er bygget før 1984, så kan du få et gratis og uforpligtende energitjek af huset. Desuden gælder tilbuddet til villaer og rækkehus. Lejligheder er desværre ikke med i denne ordning. 

Energiforbedring af hus

Det er kun gode ting ved at energiforbedre sin bolig. Udover en årlig besparelse på elregningen, så stiger prisen på boligen den dag du skal sælge huset, såfremt priserne på boligerne i dit område ikke falder.

Der er som sagt ingen garanti for en økonomisk gevinst ved salg af boligen, idet det også afhænger af tiden og boligmarkedet her og nu. Hvis du energioptimere hjemmet, kan det samtidigt være en gode idé at finde et billigt elselskab med grøn strøm.

Professionel rådgivning fra energikonsulent 

Al rådgivning af forbedring af bolig, samt energirenovering bliver holdt igennem en uddannet energikonsulent. Konsulenten går boligen igennem fra A – Å og udarbejder herefter en rapport i foreningen med boligejeren, hvorefter der vil blive strikket et tilbud sammen til dig.

De tjekker både vinduer, døre og loftisolering, da det ofte er de klassiske steder, hvor der kan energioptimeres på en bolig. 

Kan det betale sig at energioptimere huset?

I langt de fleste tilfælde giver det god mening af få foretaget et energitjek af sin bolig, især hvis du og din familie planlægger at blive boende i huset i over 5 til 10 år. Der kan være mange penge at spare på elregningen i længden, og desuden kan energimærket blive væsentligt forbedret og dermed øges chancen for et hurtigere boligsalg.

Idet elpriserne er steget kraftigt, bør du overejer om du skal skifte elselskab med variabel eller fastpris aftale.

Et energimærke synliggør boligens samlede energiforbrug, der går fra en skala fra A til G. Energimærket skal fremgå i tilstandsrapporten frem til den dag boligen kommer på boligmarkedet, hvilket har været lovpligtigt siden 2010.