Fast pris på el

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Hos langt de fleste elselskaber, har du mulighed for selv at vælge, om du vil have en fast eller en variabel pris på el til din husstand. Men hvad er fast pris på el, og er fast pris på el billigst? 

Det er ikke altid nemt at gennemskue, hvilken løsning der er den bedste. I denne lille guide, guider vi dig i, hvilken aftale der kan være den bedste for dig, samt hvilke fordele og ulemper der er, uanset om du vælger en fast eller variabel elpris. 

En del mennesker har valgt at investere i en elbil. Er du også en af dem, så er der grund til at overveje en aftale, hvor du får en fast pris på el til elbil. Læs med her. 

Hvad er fast pris på el? 

Vælger du den løsning der hedder fast pris, betyder det at du indgår en aftale med dit elselskab. Her betaler du hver måned et fast beløb for den strøm du bruger i husstanden. Det betyder helt enkelt, at du hver eneste måned, mens dit abonnement løber, skal betale en fastsat pris på el. Det betyder at du altid kender beløbet på den regning, der på et tidspunkt kommer ind af døren. 

Du kan sammenligne elpriser og finde et billigt elskab i dit lokale nærområde.

Ved at have en el til fast pris aftale, betyder det at prisen ikke ændrer sig. Det kan for nogle mennesker føles trygt, fordi de altid ved hvad de skal betale, uden der er risiko for at blive overrasket af at få en kæmpe regning, hvilket er én af de primære grunde til, hvorfor vælge fast pris. 

Hvilke fordele kan jeg forvente ved en fast pris på el?

Spørger du af og til dig selv, hvad er fast pris på el og er fast pris på el billigst, eller har du allerede en el til fast pris, så er den helt store fordel, at du altid kender prisen pr. kWh. Det er med til at give tryghed i budgettet, både fordi du på forhånd er bekendt med det beløb du skal betale når regningen kommer, men også fordi du kan spare penge, hvis markedsprisen på el pludselig stiger. 

Hvorfor vælge fast pris, når det handler om el?

Der er flere gode grunde til, hvorfor vælge fast pris på en el-aftale med fast pris. 

Som beskrevet ovenfor, og som det gælder for mange andre ting, er der selvfølgelig både fordele og ulemper, når det handler om at have en fast elpris. Vil du for eksempel gerne have mulighed for at planlægge dine budgetter,  er det klart en fordel at vælge en elaftale med fast pris. 

Hent 3 GRATIS tilbud på elaftale HER

På den måde er du altid bekendt med dine udgifter, når det handler om el, og du kan derfor slippe for at få en tårnhøj regning som du ikke forventer.

Hvilke ulemper kan jeg forvente ved en fast pris på el?

Der er selvfølgelig også ulemper, hvis du vælger en el til fast pris aftale. Typisk vil du betale en lidt højere pris pr. kWh om måneden i gennemsnit. Som beskrevet ovenfor, vil du spare penge, når markedsprisen er høj. Men når markedsprisen falder, vil du samtidig ikke kunne få glæde af de lave priser. 

Er fast pris på el billigst i forhold til min elbil?

Når det kommer til at handle om biler, er elbiler i høj grad blevet en populær bil. Det er der også en god grund til, alene hvis man tænker på miljøet. Er du ejer af en elbil, ja så kommer du ikke udenom at opladning af elbil, hvorfor du sikkert også har stillet dig selv spørgsmålet om, om det overhovedet kan svare sig at have en fast pris på el til el-bil. 

Opladning af elbil hjemme

Rigtig mange elbilejere har brug for at oplade bilen derhjemme, hvilket giver god anledning til at finde ud af, hvornår på dagen det er billigst at oplade bilen. Har du en elbil, og har du derfor brug for at oplade den hjemme på din egen adresse, er det en stor fordel at vælge en fast pris på el til elbil, og dermed også en fast pris aftale, da prisen her er mere konstant end hvis du vælger en variabel elpris. 

Opladning af elbil om natten

Rigtig mange elbilejere har brug for at oplade bilen derhjemme, hvilket giver god anledning til at finde ud af, hvornår på dagen det er billigst at oplade bilen. Har du en elbil, og har du derfor brug for at oplade den hjemme på din egen adresse, er det en stor fordel at vælge en fast pris på el til elbil, og dermed også en fast pris aftale, da prisen her er mere konstant end hvis du vælger en variabel elpris. 

Hent 3 GRATIS tilbud på elaftale HER

Selvom det mange gange er billigt at oplade om natten, er dette ikke altid helt rigtigt, og har du fast pris er du sikret at priserne på strøm ikke stikker af, hvis du sætter din elbil til at lade om natten. 

Vælger du at oplade bilen om natten, får du ikke alene billig strøm, men du kan også undgå at sikringerne i huset springer, som følge af at for mange elektroniske apparater er i gang på samme tid, hvilket er med til at overbelaste din boligs strømkapacitet.