Grøn strøm

Denne side indeholder reklamelinks

Hvad er grøn strøm?

Grøn strøm er en type elektricitet, med meget stor popularitet i Danmark, der er produceret ved hjælp af vedvarende energikilder som sol, vind og vand. 

Det er med andre ord en miljøvenlig energikilde, der hverken udleder skadelige drivhusgasser eller forurener luften. Grøn strøm er en af de mest populære former for vedvarende energi og er blevet brugt til at reducere afhængigheden af fossile brændstoffer.

Hvor kommer den grønne strøm fra?

I Danmark kommer den grønne strøm hovedsageligt fra vindmøller og solceller. Danmark har et af de mest effektive vedvarende energi programmer på verdensplanen, og har et mål om at være helt uafhængig af fossile brændstoffer inden 2030. 

I øjeblikket producerer vindmøller omkring 60% af den samlede elektricitet i Danmark, mens solceller står for omkring 10%. Fremtiden herhjemme er den grønne energi, og det er prioriteret højt fra den politiske side at den grønne energiproduktion skal udvides markant de næste 10-15 år.

Hvordan kan jeg bruge grøn strøm? 

Som forbruger i Danmark bestemmer du helt selv over, hvilken elselskab du vil være kunde hos. Du kan købe grøn strøm fra dit lokale energiselskab, som du selv vælger.

På den måde er du også med i puljen, og støtter de vedvarende energi programmer og reducere forbruget af fossile brændstoffer. Er du husejer og kan udnytte strømmen midt på dagen, kan du også installere solceller eller vindmøller på din grund for at producere din helt eget grønne strøm.

Der kan være flere overvejelser om hvorvidt solceller er en god investering eller ej, og det kommer helt an på din situation, og du kan udnytte den el der bliver produceret i realtid.

Grøn strøm er fremtiden i Danmark 

Der bliver satset stort på en grøn fremtid i Danmark. Danmark har et ambitiøst mål om at være 100% uafhængig af fossile brændstoffer inden 2030.

Dette kan kun blive en realitet ved, at øge brugen af vedvarende energikilder som sol, vind og vand. Grøn strøm er en absolut en af de mest effektive måder at reducere afhængigheden af fossile brændstoffer og skabe en mere bæredygtig fremtid.

Det gælder uanset om der er tale om et almindeligt elforbrug i boligen, hvor behovet for den grønne omstilling er mere aktuelt end nogensinde, på grund af de mange elbiler som er kommet på markedet.

Kan min elbil bruge grøn strøm?

Ja, alle elbiler kan bruge grøn strøm, og dette kan gøres på flere måder. Først og fremmest kan du blive kunde hos et elselskab, der kan levere grøn strøm. Efter oprettelsen hos dit lokale energiselskab, oplader du herefter din elbil eller plug in hybridbil med den grønne strøm.

Anden måde at få fuld udnyttelse af grøn energi er, at få installeret solceller på din ejendom. På den måde kan du være “selvproduceret” af grøn EL, som du kan vælge at oplade bilen med, eller vaske dit tøj eller et helt tredje.

Hverdag med grøn energi 

Grøn strøm er en type energi, der kan bruges i hverdagen, når vi vasker vores tøj, tørre tøjet, oplader bilen eller laver mad sammen med vores familier.

Desuden er den grønne strøm en af de mest effektive måder at reducere vores CO2-udledning, og kan gøre en forskel på klimaet på længere sigt.

Der er flere måder, du kan bruge grøn strøm i din hverdag. Som det første skal finde en eludbyder, det har kan levere grøn strøm til din bolig. Måden at gøre det på er, at sammenligne elpriser i toppen af denne side.

Solceller giver grøn energi

Du kan også vælge at installere solpaneler på taget af dit hus. Solpaneler kan være de mest effektive måder at producere grøn strøm på, såfremt du kan bruge den el, der bliver produceret om dagen, når solen skinner allermest. 

Du kan også vælge at investere i energibesparende apparater og belysning. Disse produkter bruger mindre strøm og reducere dine årlige energiudgifter.

At vælge en energivenlig EL, er en god  måde at gøre en forskel på, og det kan også give en økonomisk gevinst på sigt, der kan spare på hele familiens budget med et billigere valg.

Spare på strømmen i hverdagen 

At spare på el er en vigtig for os allesammen. Besparelser el og ved at gå efter aftale med grøn el, kan du hjælpe med at reducere udledningen af ​​drivhusgasser og mindske miljøpåvirkningen. 

Der er flere metoder, at spare på strømmen. Det mest basale tilgang er, hvordan du bruger din strøm. Lad ikke elektroniske enheder stå tændt, når de ikke er i brug, og skift til energibesparende apparater, hvis dine nuværende er for dyre i drift.

Du kan også spare el ved at skifte til LED-pærer og bruge solenergi til at opvarme dit hjem. Du kan også overveje at skifte til grøn strøm. Du kan også udskifte vasketøj eller starte opvaskemaskinen om natten.

De fleste nyere maskiner kan har en smart tidsindstilling, så du selv kan bestemme over hvornår maskinen skal starte.

Hvis du har en variabel eller flexel aftale, behøver ikke bruge strømmen, når den er dyrest, men udskyd opladningen af elbilen til natten, hvor strømprisen er 50% billigere eller mere. Periodevis kan strømmen næsten være gratis, og måden at finde ud af det på er, at tjekke daglige elpriser via din smartphone.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om grøn strøm

Det kan du hos din lokale eludbyder, som har købt certifikat til grønt EL. Flere elselskaber bruger grønne blade for, at oplyser kunder om deres elprodukter.

Grøn strøm er den EL, der er produceres af vedvarende energikilder som sol, vind og vand. Grønt EL er en god måde, at reducere mindst mulig miljøpåvirkning.

Grøn el er ikke fup. Det er vigtigt at vide, at der kan være forskel på de forskellige producenter og leverandører af grøn strøm