Grøn energi

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Grøn energi og den grønne strøm er for mange elselskaber blevet det helt store salgsargument, når der skal findes nye kunder.

Spørgsmålet er, om der i virkeligheden er en økonomisk besparelse ved at indgå denne type aftale eller om du blot skal fortsætte, som du hidtil har gjort.

I denne artikel kan du blive lidt klogere på den grønne energi og om det kan betale sig som forbruger at skifte elselskab ud til et grønnere.

Energioptimering og bæredygtig energi

Ejer du en bolig og planlægger du, at blive boende i flere år, kan det være rigtig sundt for økonomien at energioptimere boligen og det vil på sigt blive nemmere at sælge den.

Hent 3 GRATIS tilbud på elaftale HER

Når man er med at støtte bæredygtig energi og den grønne omstilling, er du automatisk med i gruppen, der går ind for reducering af CO2. Det gavner mest dig selv, men også miljøet, da det skåner kloden for den “usunde” energi.

Kort fortalt, så energioptimerer man fordi man ønsker at spare penge på strømpriser og fordi husets værdi bliver øget og det samme sker med energimærkningen, som er lovpligtig i forbindelse med hussalg. 

Energirenovering og energibesparelse 

Når du energioptimer boligen, er meningen på længere sigt at spare penge. Den samlede energibesparelse bliver afgjort af, hvor omfattende en energirenovering der er tale om.

Energioptimering og bæredygtig energi

Generelt er det ikke helt dum at investere dine penge i huset, da gevinsten i sig selv burde indhente sig selv efter en årrække, hvis huspriserne følger boligmarkedet. Når du har besluttet dig for at optimere boligen, er det også vigtigt at vælge elselskab med grøn strøm.

Energiselskaber med grøn strøm

Når du har besluttet dig for at spare på energiforbruget, er det en række installationer og bygningsdele, der skal have en gennemgang af en professionel rådgiver. Denne liste kan give en dig nogenlunde overblik over, hvad håndværkerne kigger efter, når boligen skal have en gennemgang.

  • – Efterisolering af loft
  • – Efterisolering af gulve og ydervægge
  • – Efterisolering af undertag og tagbelægning 
  • – Efterisolering af kælder 
  • – Gennemgang af VVS installationer
  • – Efterisolering af varmerør og vandrør
  • – Gennemgang af døre og vinduer
  • – Gennemgang af energikilde
  • – Tjek af alle el installationer 
  • – Tjek af alle hårde hvidevarer

Valg af den grønne strøm

Uanset om du vælger at skifte energikilde eller du vælger kun at udskifte vinduer og døre, er det altid fornuftigt at vælge et elselskab med grøn strøm. Skifter du elselskab med grøn strøm, så støtter du automatisk de vedvarende energikilder. Disse energiformer udleder ikke CO2 i atmosfæren, i modsætning af fossile brændstoffer 

Grøn strøm og elpriser

Vedvarende varmekilder bliver produceret af solenergi, vindenergi, vandkraft, affald eller biogas. Med grøn el er der store fremtidsplaner, både i Danmark og Europa, som på sigt kan gøre en stor forskel. Det er fornuftigt at investere dine penge i den grønne omstilling, og der regnes med at være endnu mere fokus på det ude i fremtiden.

Sammenligne priser på grøn el

Uanset hvilken elaftale du går efter, så skal du ikke glemme at sammenligne elpriser. Elprisen kan variere af hvor henne i landet du bor og hvilken varmekilde huset er installeret med. Formålet med at tjekke elpriser er, at finde et billigt elselskab, der passer til dig og din familie. Det kan være endnu vigtigere at tænke på, om en evt. pakkeløsning kan være en bedre mulighed. 

En pakkeløsning kan være en ladestander til elbil eller en komplet varmepumpe løsning. Det er nemlig ikke alle elselskaber, der kan tilbyde sådan en samlet løsning, og her er det vigtigt at visse betingelser er i orden, før du kontakter elselskabet.

Som boligejer kan være en attraktivt at oplade bilen om natten. Men før dette kan blive en mulighed, kræver det blandt andet at du har en privat indkørsel, fordi der samtidigt skal installeres en elmåler, som holder øje med strømforbruget. 

Sol energi og grøn strøm

Sol energi og grøn strøm hænger godt sammen, fordi hvis du får implementeret begge i din bolig, har du bedre udsigter til at både spare på energien og på pengene. Mange boligejere vælger at installere solceller på husets tag, fordi både øger husets værdi og kan delvist være selvforsynet med EL.

Hent GRATIS TILBUD på solceller

Det fungerer på den måde, at solens energi partikler rammer panelerne i solcellen, hvorefter der bliver tilført energi og bliver herefter omdannet til strøm, som overføres til boligen. Et solcelleanlæg med batterilager kan installeres på de fleste husetage.

Er du i det mindste tvivl, skal du have fat i professionel rådgivning, som kan hjælpe dig i den retning. Der kan være store omkostninger ved etablering af et solcelleanlæg, men det kan til gengæld give en værdistigning i boligen, og reducere dine udgifter til strømforbrug.

Bliver du boende i huset længe nok, er et solcelle anlæg en god investering, fordi udgiften kan tjenes hjem igen efter en kort årrække.

5 tips til hvordan du spare på EL

1. Sluk alle unødvendige elektriske apparater fra. Dette inkluderer tv’er, computere, konsoller og andre elektroniske enheder.

2. Sluk for lyset, når du ikke bruger det. Dette kan spare energi og reducere din elregning.

3. Sluk for varmeapparater, når du ikke er hjemme. Det kan reducere energiforbruget og spare dig penge.

4. Installer energisparende LED pærer. Disse pærer bruger mindre energi end almindelige glødepærer og kan hjælpe med at reducere energiforbruget.

5. Installer en timer på dine elektriske apparater. Det kan sikre, at de ikke er tændt hele natten, når du ikke er hjemme, eller når du rejser.

Faq – ofte stillede spørgsmål om EL

Er grøn strøm billig?

Kort fortalt så er grøn strøm billigere, fordi strømmen bliver produceret udelukkende af vedvarende energikilder.

Kan jeg få grøn strøm om natten?

Ja, du har adgang til grøn strøm i hele døgnet, og hvis du har en variabel prisaftale, kan du næsten få strømmen gratis.

Hvad er prisen på grøn strøm?

Prisen afhænger om du har fast elpris eller variabel elpris. Jo mere grøn energi du tænker, jo mindre bliver dit strømforbrug pga. ændring af forbrugvaner.

Kan jeg kun købe grøn strøm?

Strømmen der leveres til din bolig, er den samme, uanset hvilket elselskab du har og uanset hvilken grøn energi aftale der er tale om. Så det korte svar er nej, det kan du ikke.