Varmeblæser strømforbrug

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Strømforbruget på en varmeblæser ligger på cirka 1500 – 3000 watt årligt. Men for at få helt nøjagtige tal, skal du være særligt opmærksom på elforbruget.

Strømforbruget kan svinge meget og kommer helt an på hvordan du bruger varmeblæseren. Med de høje elpriser kan dine regning løbe op i mange tusinde kroner årligt, som skal lægge oven i familiens budget.

Sammenlign elpriser og FÅ ET ELTILBUD

Udregning af elforbruget på varmeblæser

For at beregne hvor meget varmeblæseren bruger ugentligt eller månedligt, skal du dividere antallet af watt med antallet af timer.

Lad os antage, at varmeblæseren har et gennemsnitligt elforbrug på 3 kWh pr. time, og med elpriser på 3,57 kroner pr. kWh i 3. kvartal af 2022, vil dette betyde, at omkostningerne pr. time er 6 kroner.

Elforbrug for varmeblæser er på 6 kroner pr. time

Varmeblæsere er effektive men dyre

Hurtige løsninger er sjældent de bedste, og dette gælder også her. En varmeblæser kan hurtigt opvarme et koldt rum meget mere effektivt end en luft til vand varmepumpe.

Hvis hele huset har gulvarme, skal den trådløse termostat indstilles, og alt efter årstid, kan det tage flere timer før gulvvarmen leverer det ønskede rumtemperatur.

På længere sigt er denne løsning billigere for familiens økonomi, men langsommere og mindre effektiv. Hvis man ikke er opmærksom på varmeblæserens strømforbrug, kan det resultere i ekstra udgifter på grund af de høje elpriser.

Forskel på nybyggeri og ældre villa 

Et nybygget hus med energimærkning A2020 har et meget lavere elforbrug end ældre huse med energimærkning C – G, da det er bygget og isoleret efter de nyeste krav til energihuse.

For at få godkendt denne energimærkning skal der foreligge en energikonsulent rapport, som har en gyldighed på 10 år, hvis boligen skal sælges på et tidspunkt.

Rummets størrelse har også en stor indflydelse på elforbruget, da jo mindre isoleret rummet er, jo mere strøm vil varmeblæseren bruge for at opvarme det.

Hvornår kan en varmeblæser bruges?

En elektrisk varmeblæser kan være en god løsning i situationer, hvor hurtig opvarmning af et lille rum eller lokale er nødvendig.

Det tager ikke lang tid, før varmen er fordelt, og der kræves ingen større installationer. Varmeblæsere er meget mobile og tager ikke meget plads, så de kan let transporteres i en bil. Desuden kan de reducere råd og skimmelsvamp, hvilket bidrager til et bedre indeklima.

Strømforbruget for varmeblæsere

For at spare så meget som muligt på strømforbruget, anbefales det at indstille den på den laveste varmeeffekt.

Nogle typer blæsere, såsom keramiske modeller, giver mulighed for at indstille temperaturen, så den slukker automatisk, når det ønskede rumtemperatur er nået.

Denne opvarmningsform anbefales ikke som den primære varmekilde, da det vil blive for dyrt i længden. Der findes andre varmekilder, der er langt mere energieffektive.