Stationær computer strømforbrug

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Bruger du din stationær computer meget i løbet af en dag? Så vil du højst sandsynligt blive ramt af de stigende elpriser. Ligegyldigt om du bruger din computer til at arbejde, game eller noget helt tredje, kan det ses på din elregning, at du har en PC.

Det er især relevant at se, hvor meget el en stationær computer eller gamer PC bruger, når disse er tændt. Det kan være, at det vil få dig til at prioritere lidt anderledes i disse tider, hvor manges elregning er højere end nogensinde før.

Strømforbrug på din stationær computer og gamer PC

Både en bærbar PC, stationær computer eller gamer PC bruger strøm, og derfor har det åbenlyst også betydning, hvor mange timer i døgnet din stationær PC eller gamer computer er tændt.

Hent 3 GRATIS tilbud på elaftale HER

Hvis din computer står tændt hele dagen – selvom den ikke bliver brugt – forbruger den stadig meget strøm. Det er derfor en god idé at sørge for at slukke din computer, så snart den ikke er i brug.

Strøm stationær computer

Hvis vi tager udgangspunkt i strømforbrug på en stationær computer, forbruger den 120 watt i timen. Det er væsentlig dyrere end at holde en bærbar kørende, da en bærbar PC forbruger 30 watt i timen. Det kan derfor være en fordel at investere i en bærbar computer fremfor en stationær PC, hvis du skal ud at købe en ny computer.

Strøm gamer PC

Ser vi på strømforbrug på en gamer PC forbruger den hele 200 watt i timen. Det betyder, at en gamer PC hurtigt kan komme til at koste et sted mellem 2.000 og 3.000 kr. om året at holde kørende. Hvis du har flere computere at vælge i mellem, kan der altså være penge at spare ved at vælge at bruge den bærbar i stedet for din gamer PC.

Energimærkning for strømforbrug på gamer PC og stationær computer 

Det er ikke kun typen af computer der afgør strømforbruget. Strømforbruget på en stationær PC afhænger i høj grad også af computerens alder, ligesom computerens energimærkning har rigtig stor betydning for forbruget af strøm på en gamer PC.

Derfor har en stor betydning om du har den rigtige aftale eller et billigt elselskab, med enten variabel elpris eller fast elpris.

Gode råd til at minimere elforbrug på din gamer PC

Da det især er en gamer PC og stationær PC, der bruger meget strøm, er det især relevant at se på, hvilke initiativer du kan gøre for at sænke dit strømforbrug her. 

Et godt skridt i den rigtige retning er selvfølgelig at skrue ned for brugen af computer, men det er ikke altid en mulighed – især ikke hvis du bruger computeren i arbejdsregi. Derfor kan det være en fordel af se på det ekstraudstyr du har til din gamer PC eller stationær PC.

Hvis du eksempelvis skal ud at investere i en ny skærm eller højtaler til computeren, er det vigtigt at vælge et produkt med en høj energimærkning, da det har stor betydning for strømforbruget på den lange bane.

En anden ting der også har betydning for, hvor meget strøm din gamer PC eller stationær PC er brugen af dvale- eller slumretilstand. Hvis du ved, at du ikke kommer tilbage til din computer indenfor kort tid, når du har sat den på dvale- eller slumretilstand, bør du i stedet vælge at slukke computeren.

Tjek på din elpris

Det kan være en god idé at undersøge din elpris for at se, om der er penge at spare ved at skifte eludbyder eller få en anden elprisaftale ved at sammenligne elpriser.

Hent 3 GRATIS tilbud på elaftale HER

Sådan spare du penge på EL

Det er altså klart en gamer PC, der har det største elforbrug, og kan hive strømprisen i vejret. Hvis du ønsker at sænke dit elforbrug på din computer, har du forskellige muligheder, som blandt andet indbefatter at bruge mindre tid foran skærmen, som selvfølgelig helt åbenlyst sænker din elpris.

Men du kan også lede efter produkter og ekstraudstyr med en bedre energimærkning eller skifte til en bærbar computer, der har et væsentlig lavere strømforbrug.