Hvornår er el billigst

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Måske har du som mange andre, også fundet ud af, at priserne på strøm kan variere rigtig meget – og endda time for time. Alene af den grund, er der også mange penge at spare, hvis du vælger at bruge strømmen, når den er billigst. Mange spørger derfor sig selv, hvornår er el billigst i døgnet? 

I denne artikel kan du læse mere om, hvornår er el billigst i døgnet, om vindenergi i Danmark samt hvordan du kan få de billigste priser, når det handler om el.

Men du kan også læse mere om, hvad du selv kan gøre for at forhindre at få en regning, der kan vælte hele dit månedlige budget, og hvordan du kan udnyt el billigst om natten. 

Hvornår er strøm billigst? 

Det er svært at sige hvornår strøm er billig, ofte fordi prisen på strøm kan variere utroligt meget. Mange gange er strømmen billigst om natten, fordi der om natten ikke er så højt et tryk på elnettet. 

El er dyrest i aftentimerne

Generelt siges det, at prisen på strøm stiger, når der er en øget efterspørgsel. Det gælder især i tidsrummet mellem 17-20, hvor mange familier er hjemme fra job og dagsinstitutioner, og der derfor er godt gang i forskellige maskiner i husstanden.

Det er nemlig særligt i dette tidsrum tvét bliver tændt, smartphone opladt og spillet på stationær computer, men det er også på dette tidspunkt, at mange laver mad og vasker tøj, så der er godt gang i mange maskiner på én gang. 

Alt dette betyder at prisen på strøm i dette tidsrum er relativ høj, fordi den høje efterspørgsel er med til at give en høj elpris. 

Spar penge ved at flytte dit strømforbrug

De fleste mennesker er ofte interesseret i at spare nogle penge, og med udsigterne til en høj prisstigning på dagligvarer, strøm osv., handler det for mange, om at spare der hvor de kan. 

Hent 3 GRATIS tilbud på elaftale HER

Vil man gerne spare nogle penge i forhold til strøm, kan der være mange penge at spare, ene og alene ved at flytte strømforbruget til et andet tidspunkt på døgnet, eller ved at flytte til et billigt elselskab med lave strømpriser. 

Vask tøjet om natten

Din strømregning afhænger i høj grad af, på hvilke tidspunkter af døgnet du vælger at bruge strøm. Priserne på strøm svinger nemlig helt ned på timeniveau, og er ofte højest når der er en stor efterspørgsel. Vil du gerne billigst el vaske tøj, bør du overveje at vaske dit tøj om natten. Om natten er der nemlig den største chance for, at billigst el vaske tøj. 

Det kan du spare ved at omlægge dit strømforbrug

Når det handler om at spare og flytte dit strømforbrug til ydertimerne, handler det ofte også om, hvor mange og hvilke produkter du har til de forskellige gøremål. Det kan være svært at sige, præcis hvor meget du kan spare ved at flytte dit forbrug til billigere elselskaber med lave strømpriser, da priserne på el er en uforudsigelig og dynamisk faktor. 

For mange mennesker vil en omlægning af strøm, fra dag til nat, kunne betyde en besparelse på op til 15 %, hvilket kan være ganske meget for en ganske almindelig dansk børnefamilie. Glem ikke at sammenligne elpriser, fordi det er muligt at reducere sine udgifter til strøm.

Vil du gerne spare mere?

Vil du gerne spare endnu flere penge i forhold til strøm, får du her en lille guide til, hvordan du kan slippe afsted med en billigere elregning. Som tidligere nævnt er prisen på strøm billigst, når der ikke er så stor belastning på elnettet. Dette er typisk om formiddagen og om natten, fordi de fleste mennesker ikke er hjemme, eller når de sover om natten. Vil du gerne udnytte de billige priser, skal du udnyt el billigst om natten, på disse tidspunkter. 

Udnyt el – Billigst om natten

Det kan derfor være en stor fordel, hvis du både har en opvaskemaskine og en vaskemaskine med timer-funktion, hvis du vil have de billigste elpriser. På den måde kan du selv tidsindstille maskinerne, så de kan køre på det billigste tidspunkt, og dermed udnyt el billigst om natten.

Disse faktorer har betydning for din elpris

Spidsbelastningen af elnettet, er dog ikke det eneste, der kan have betydning for en høj elregning, og de billigste elpriser. Der er nemlig også mange andre faktorer der spiller ind, og én af dem er vejret. Vejr og vind har stor betydning for, hvordan priserne kan ændre sig, og særligt i forbindelse med sol og blæst, vil priserne på el falde, og du kan derfor få den billigste el.

Hvornår er el billigst i døgnet?

Priserne på el kan variere rigtig meget, og endda time for time. Det er derfor det mest sikre, hvis du vil udnytte de lave priser, at tjekke de aktuelle priser. Som tommelfingerregel er priserne på strøm billigst, når der ikke er en stor efterspørgsel på det. 

Det vil sige at strømmen oftest er billigst mellem 11-14, men også mellem 01-04. I vintermånederne er strøm billig om natten, hvorimod det er billigst midt på dagen om sommeren. 

Hent 3 GRATIS tilbud på elaftale HER

Tidligere var priserne ikke nær så afhængig af de aktuelle vejrforhold, dette har dog ændret sig en del. Hvis det blæser meget udenfor, kan vindmøllerne producere en masse strøm, og dette betyder at den aktuelle elpris kan presses meget i bund. 

Om sommeren gør noget andet sig gældende, og det er når solen skinner. Her er prisen på el ofte billig midt på dagen, da produktionen fra solceller er højere end om vinteren, fordi solen skinner i løbet af dagen.

Valg af elselskab har en stor indflydelse, for her du gå efter en grøn energi aftale der sørger din el er klimavenlig. Har du ikke en grøn elaftale, kan du allerede nu undersøge muligheden for, at skifte elselskab med en lav kWh pris.

Faq – ofte stillede spørgsmål om EL

Hvornår er el billigst i døgnet?

Elprisen er billigst om natten mellem kl. 00.00 og 06.00. I weekeden eller på de dage hvor vinden er kraftig, kan du få billig strøm om dagen.

Hvor kan man få den billigste strøm?

Det kan du om natten mellem kl. 00.00 – 06.00 og i weekenden sommetider også. Hold øje med vejrudsigten, for når det blæser kraftigt kan elprisen falde.

Hvilket selskab har billigst el?

Du kan vælge mellem 45 elselskaber med enten fastpris eller variabel pris. Kig på dit forbrugsmønster og så kan du herefter vælge hvilken type elaftale du skal vælge for at opnå billigst el. Du skal sammenligne strømpriser så du kan lave den bedste elaftale.

Indhold til denne artikel og kildeangivelser opdateres her:

  • Bolius.dk – Hvornår er de billigst at bruge strøm?
  • Ok.dk – Hvornår er EL billigst?
  • Velkommen.dk – Hvornår er strømmen billigst?