Naturgaspriser i Øst- og Vestdanmark

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Her kan du sammenligne naturgaspriser i Østdanmark og Vestdanmark. For at finde de bedste gaspriser kræver det et overblik over, hvor du kan sammenligne priser hos eludbyderne.

Prisen i denne tabel bliver opdateret månedligt, og hvis du ønsker flere informationer, så skal du klikke dig videre til det ønskede elselskab.

Naturgaspriser i 2021 og 2022

Ligesom strømmen er steget, så er gaspriserne i 2021 og 2022 steget voldsomt, og faktisk har det ændret dagligdagen for mange familier. Derfor giver det rigtig god mening at sammenligne naturgaspriser for de enkelte selskaber. Naturgassen er den tredje største energikilde i verden, og den er kun overhalet af kul og olie. Prisen på naturgas forventes at falde i 2023 og 2024, men der er ingen garanti for at dette sker.

Hvad er naturgas?

Gassen er et organisk materiale, der befinder sig dybt under jorden i sedimentbassiner. Naturgassen består af mange forskellige kulbrinter som brint, helium, svovlbrinte og kuldioxid og metan. Størstedelen af gassen består af metan, der består af millioner af kulbrintforbindelser.

Hent 3 GRATIS tilbud på elaftale HER

Naturgas er faktisk endnu giftigere end drivhusgas. Denne type gas er bedre for miljøet i forhold til kul og olie, og den udleder cirka 60% mindre CO2 end kul.

Hvad bruger man naturgas til?

Ligesom kul og olie går naturgas under betegnelsen ”fossile brændstoffer”. Cirka 16% af alle de danske husstande bruger denne opvarmningsform i boligen. Hvis du har et naturgasfyr, så er det naturgas, du skal bruge til opvarmning af huset. Kort fortalt føres gassen ind i fyrets brænder, hvor det efterfølgendes antændes. Inde i gasfyrets’ kedel bliver gassen brændt, hvilket opvarmer vandet og løber ud i boligens gulvvarmesystem eller radiator.

Naturgasfyr udfasning

Da gas ikke er fossilfrit og miljøet ikke har godt af fossile brændstoffer, så er planen, at naturgasfyr på længere sigt langsomt vil blive udfaset. Helt præcis skal Danmark i år 2050 være helt fri for fossile energier. Vindmøller og el bliver i fremtiden udviklet i langt højere grad. Det er desuden heller ikke tilladt at installere oliefyr i nyere bebyggelse.

Af den den grund kan skal du allerede nu finde et billigt elselskab med billig el, hvor du har mulighed for at spare på elregningen. Hvis du har planlægger, at bo i huset længe nok, kan du skifte til varmepumpe, som er en meget mere energivenlig opvarmningsform. På den måde energioptimere du boligen, der både øger den samlede salgspris og står bedre i boligmarkedet.

Hvor meget gas bruges der?

Naturgaspriser inkl. afgifter blev i 2021 først og fremmest påvirket af forbruget i boligen. Det giver god mening, for jo flere man bor i huset desto, desto højere vil ens forbrug af gas være. Udover antal af familiemedlemmer, så har størrelsen på boligen også noget af sige. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, om der er tale om et hus på 80 eller 160.

Gasforbrug oversigt

– Kategori 1: Ældre huse under 100 og 2.400 pr. år.

– Kategori 2: Ældre huse over 100 og 3.500 pr. år.

– Kategori 3: Nye huse under 100 og 1.100 pr. år.

– Kategori 4: Nye huse over 100 og 1.900 pr. år.

Er naturgas CO2-neutralt?

Naturgas udleder 50% mindre CO2 sammenlignet med kul og olie. Der efterlades hverken støv eller aske, der kræver bortskaffelse. På trods af en kraftig reduktion af CO2-udslip, så er naturgas ikke CO2 neutralt. 1 kg naturgas danner cirka 2,7 kg CO2 og 0,004 kg kvælstofoxider, hvis røgen ikke bliver renset.

Kan jeg få naturgas i min bolig?

Din husstand skal først og fremmest være tilkoblet til energinettet. Det er det første du skal undersøge. Inde på Dansk Gasteknik center kan du helt præcis se et gas oversigtskort. Bemærk at det for Langeland, Lolland Falster og Mols desværre ikke er muligt at få etableret en gasledning. Men resten af Danmark har et stort og omfattende netværk at gasledninger.

Hvad er naturgasprisen inkl. afgifter 2021?

Først og fremmest afhænger prisen af, hvor i landet du bor og hvilket selskab du opretter en aftale med. Prisen har også en stor indflydelse på, om der er tale om en fast pris eller variabel pris. Gennemsnitsprisen for gas i 2022 ligger på 10,07 kr. pr. m3. Den oplyste pris er blot vejledende og kan løbende blive højere eller lavere. 

Indhold til denne artikel og kildeangivelser opdateres her: