Elregning om natten

Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

Tidligere var det nok de færreste af os, der til dagligt tænkte på at spar på elregningen, og om gratis strøm om natten.

Det galt både når telefonen skulle oplades, når tøjet skulle vaskes og når opvaskes skulle vaskes. Men i den seneste tid, er strøm priser steget markant, og det kan mærkes i den daglige husholdning hos mange.

De stigende priser på el, har derfor også fået mange til at tænke over, hvornår det er billigst at bruge strømmen, netop for at spare penge.

Prisen på strøm afhænger af udbud og efterspørgsel, og det betyder at strømmen bliver dyrere, når der er mange der bruger den. Ofte er strømmen dyrest i de tidlige aftentimer.

Det er nemlig på dette tidspunkt at mange husstande bruger strøm. Når der er mange om budet, sker der en meget stor belastning af elnettet, og det får priserne på strøm til at stige. 

Hent 3 GRATIS tilbud på elaftale HER

Typisk er dette i tidsrummet fra kl. 17-20, hvor mange familier har travlt med at vaske tøj og lave mad, men det er også her der ofte ses tv og opvaskemaskinen kører på højtryk. Med andre ord er det her, der ofte sker en masse ting i hjemmet og efterspørgslen er højest, og det betyder at kWh prisen på strøm, ofte er dyrest i dette tidsrum. 

Vil du gerne spare penge, gælder det altså om at udnytte den billige strøm om natten, blandt andet ved at vaske tøj om natten og oplade de apparater der bruger strøm, og vælge et af de mange elselskaber med billig strøm om natten. 

Der er mange fordele ved at bruge strøm om natten

Der kan være mange penge at spare, hvis du vælger at bruge strøm på de rigtige tidspunkter af døgnet. Det gælder ikke mindst om natten, hvor strømmen oftest er billig. De billigste timer for at bruge strøm er midt på formiddagen eller om natten, da efterspørgslen her ikke er nær så stor, dette gælder næsten uanset årstid. 

At bruge strøm om natten
Om natten er el over 50% billigere, i forhold til dagsprisen

Normalvis er der flest penge at spare om natten, men i den seneste tid, har det billede dog ændret sig.

Priserne går nemlig op og ned, endda time for time, og det betyder at der derfor er god grund til at holde øje med, på hvilket tidspunkt af døgnet, strømmen er billigst. 

En af de bedste ting du kan gøre er, at sammenlign elpriser i forhold til din nuværende elaftale.

Der kan være mange penge at spare årligt, ved at gennemgå til dit strømforbug.

Sådan udnytter du den billige strøm om natten

Vil du gerne udnytte den billige strøm der ofte er om natten, og dermed undgå en høj elregning? Nedenfor finder du en liste, med en række gode råd til, hvordan du bedst muligt udnytter strømmen, på de helt rigtige tidspunkter i døgnet med billigst EL.

 • Oplad dine elektroniske apparater om natten, eller når strømmen er billig
 • Har du en elbil, kan du med fordel oplade bilen om natten
 • Vask tøj om natten, køb eventuelt i en vaskemaskine med timerfunktion
 • Kør opvaskemaskinen om natten

Gratis strøm om natten

Hos nogle elselskaber med billig strøm om natten, er der mulighed for at få gratis strøm om natten. Dette gøres primært for at fremme den grønne omstilling, mens der hos andre sker det helt modsatte. Nogle elselskaber mener nemlig at den billige strøm, skal være tilgængelig hele døgnet rundt, og ikke kun om natten. 

I takt med at flere efterspørger den billige strøm om natten, kommer der også flere elselskaber med billig el om natten, der tilbyder deres kunder at betale timepriser i form af en flexafregning. 

Vask dit tøj om natten og spar på elregningen

I dag er mange vaskemaskiner og opvaskemaskiner, udstyret med en smart timerfunktion, som betyder at du kan indstille maskinen, til at vaske i et bestemt tidsrum. Vil du gerne udnytte den billige strøm, og har du en maskine med timerfunktion, bør du som tommelfingerregel altid vaske tøj om natten. Det samme gælder opvasken, og her bør du også kør opvaskemaskinen om natten, og på den måde udnytte den billige strøm om natten. 

Vask dit tøj om natten og spar på elregningen

Sådan udnytter du strøm om natten

Vil du gerne spare på elregningen, kan du nogenlunde nemt og smertefrit, omlægge dit elforbrug og vælge et billigt elselskab. Det hele handler blot om at skabe dig nogle nye gode vaner i forhold til dit forbrug. Her får du 4 tips til, hvordan du kan spare nogle penge, hvis du eksempelvis flytter dit strømforbrug fra dag til nat. 

 • Mange husstande har i dag installeret en varmepumpe i huset. Denne kan du skrue ned for. Det gælder især i den periode, hvor der er stor efterspørgsel på strøm, hvilket er mellem 17-20. 

 • Vask dit og familiens tøj om natten. Langt de fleste vaskemaskiner er i dag udstyret med en smart timerfunktion, som gør at du selv kan bestemme, hvornår maskinen skal gå i gang. Det betyder at du kan vaske tøj om natten, men også at du kan kør opvaskemaskinen om natten.

 • Det samme gælder nemlig din opvaskemaskine, som ofte også er udstyret med en timerfunktion. For begge maskiner, gælder det også at der er penge at spare ved at vaske ved lavere temperaturer. Sænk derfor gerne temperaturen fra eksempelvis 65 til 55 eller 50 grader. Dette betyder at du kan spare omkring 10-20% i strøm. 

 • Har du en elbil, er det også smart at oplade denne om natten. Er der en elbil i din husstand, vil du typisk bruge dobbelt så meget strøm, som en husstand uden elbil. Der kan derfor være mange penge at hente, hvis du lader bilen om natten.  

Vil du gerne spare penge, når du skal oplade alt det elektroniske udstyr der er i hjemmet, så er der mange penge at spare, hvis du vælger at bruge strømmen om natten eller i de timer på døgnet, hvor strømmen er billigst, og måske endda også hvis der er gratis grøn strøm om natten.

Faq – ofte stillede spørgsmål om EL

Hvilket tidspunkt spare man mest strøm?

Du spare mest strømmen i hjemmet efter kl 21.00 – 06.00. Hvis vasker tøj eller starter opvaskemaskinen om natten kan du spare på elregningen.

Hvor meget el kan jeg spare om natten?

Du kan spare flere tusinde kroner om året ved at bruge strøm om natten. Vent med at starte vaskemaskinen eller opmaskemaskinen til efter kl. 23.00.

Hvad bruger mest strøm i hjemmet?

Det gør computere, spillekonsoller, fladskærme, monitor og musikanlæg. Nummer 2 i rækken er vaskemaskiner, tørretumbler, køleskab, fryseskab og amerikanerkøleskab.

Indhold til denne artikel og kildeangivelser opdateres her:

 • Bolius.dk – Sådan gør du din elregning mindre
 • Tænk.dk – Sådan sparer du penge på elregningen
 • Nrgi.dk – Sparetips til elregning, du kan bruge året rundt
 • Sparenergi.dk – Bruger du meget strøm?
 • Kefm.dk – Se hvad du bruger mest strøm på